
Värikkäät vappumunkit
Kuorrutetut ja täytetyt pikkumunkit viimeistelevät vapun kattauksen ja livahtavat nopeasti parempiin suihin. Munkit on helppo valmistaa kotona itse.
2,5 dl maitoa tai vettä
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
500 g vehnäjauhoja
75 g voita
Paistaminen:
Paistamiseen: Rypsiöljyä
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Testaa kypsyys pienellä taikinapalalla; kun taikina kelluu ja ruskistuu kauniisti mutta ei pala, öljy on riittävän kuumaa.
HUOM! Pidä paistaessa aina kattilan kansi lähellä, mikäli öljy alkaa savuta tai sinne joutuu vettä.
Paista öljyssä vain muutama munkki kerrallaan. Kun munkin alapuoli on kauniin ruskea, käännä munkki reikäkauhalla. Mikäli öljy on liian kuumaa, munkit tummuvat mutta taikina jää sisältä raa'aksi.
Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle, ja anna jäähtyä hetki.
Vinkki: Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon ja säilytä jääkaapissa, voit käyttää samaa öljyä useampaan paistokertaan. Hävitä öljy aina sekajätteen mukana esimerkiksi muovipurkissa, älä koskaan kaada sitä viemäriin.
Täyttäminen:
Täytteeksi: lemon curdia tai sileää hilloa
Tee vielä lämpimiin munkkeihin esimerkiksi syömäpuikolla reikä "sivusaumaan". Liikuttele puikkoa munkin sisällä kevyesti, jotta sisälle muodostuu tilaa mutta reikä ei suurene.
Täytä munkit pursotuspussilla varovasti, jottei täyte pursua ulos. Jätä täytetyt munkit jäähtymään leivinpaperille.
Kuorrutus:
Tomusokeria
Vettä
Elintarvikeväriä
Tee munkeille värikäs kuorrutus lisäämällä tomusokeriin vettä varovasti pisara kerrallaan. Lisää lopuksi nestemäinen elintarvikeväri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.
Kuorruta munkit lusikan avulla ja anna kuorrutuksen jähmettyä rauhassa.
Tarjoa värikkäät vappumunkit siman ja muiden vappuherkkujen kanssa!



























