Kansallisen korvapuustipäivän valkosuklaa-pistaasikierrepullat

Viikonloppuna juhlitaan kansallista korvapuustipäivää! Tämä herkullinen juhlapäivä on kulkeutunut meille länsinaapuristamme Ruotsista, jossa Kanelbullens Dagia on juhlittu lokakuun neljäntenä jo yli 20 vuotta.

Päivitimme perinteisen korvapuustireseptin makean mausteisiksi kierrepulliksi. Näillä herkutellessa unohtuu niin lokakuinen sadekausi kuin pimenevä syksy! 

Valkosuklaa-pistaasikierrepullat

Reseptistä tulee noin 15 suurta kierrepullaa.

Taikina
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
200 g pehmeää voita

Täyte
75 g voita
200 g valkosuklaata
1 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
100 g suolattomia pistaasipähkinöitä rouhittuna

Lisäksi
1 kananmuna voiteluun
rouhittuja pistaasipähkinöitä
hienoa sokeria

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää rikki vatkattu kananmuna, sokeri, kaneli ja kardemumma. Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikina kimmoisaksi käsin tai koneella. Vaivaamisen loppupuolella lisää mukaan pehmeä voi. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa, esimerkiksi kylpyhuoneen lattialla lattialämmityksen päällä.

Valmista täyte sulattamalla voi ja suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa noin 20 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen. Lisää suklaaseokseen mausteet ja rouhitut pähkinät.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin taikinanpuolikas suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalevyille täyte puoliksi. Ripottele täytteen päälle vielä vähän rouhittuja pähkinöitä.

Taittele taikinalevyt pitkittäin kolmeen osaan. Leikkaa näin muodostuneet levyt pitkittäin noin 1,5 - 2 cm levyisiksi suikaleiksi. Yhdestä levystä tulee noin 7-8 suikaletta.

Kieputa suikaleet kierteelle kääntäen päistä eri suuntiin. Älä pelästy, jos täytettä uhkaa valua ulos kierteestä. Kiepauta kierre kauniiksi pullaksi ja vedä toinen pää pullan läpi, jolloin pullasta tulee solmu. Purista kierteen päät tiukasti pullan pohjalle, jotta ne eivät pääse irtoamaan.

Anna pullien kohota leivinliinan alla noin 10 minuuttia.

Voitele pullat munalla ja ripottele päälle loput pistaasipähkinät. Kasta pullat sokerissa tai ripottele sokeria niiden päälle. Paista 220 asteessa noin 12 minuuttia.

“ – Suosittelemme nauttimaan pullat tuoreeltaan hyvässä seurassa, perheen ja ystävien kanssa tai kääriytymään vilttiin, tarttumaan hyvään kirjaan tai napsauttamaan päälle suosikkisarjan ja tunnelmoimaan pullantuoksuisesta syksystä.

Muita aiheeseen liittyviä artikkeleja

Katso kaikki artikkelit

Tutustu aiheisiimme:

Katso kaikki artikkelit