JM does not take responsibility for the translation

JM Suomen ensimmäinen Joutsenmerkki-kriteerein rakennettava talo Pasilaan – Kestävien arvojen mukaista asumista rakennetaan tarkkojen kriteerien mukaisesti

News 23.3.2018 15.05

JM Suomen ensimmäinen Joutsenmerkki-talo on kehittyvään Pasilaan kohoava Höyhensaari. JM Suomi kertoi tammikuussa koko JM AB -konsernin siirtyvän kestävään Joutsenmerkki-rakentamiseen. Siten Suomessa tulee mahdolliseksi ostaa itselleen ympäristömerkin kriteerein rakennettu kerrostaloasunto. Joutsenmerkin peruslisenssi myönnettiin JM Suomelle helmikuussa, ja se on rakennusalallamme ensimmäinen laatuaan.

Suomalaiset voivat pian ostaa kerrostalokoteja vastuulliseen ja kestävien arvojen mukaiseen asumiseen. JM Suomen ensimmäinen Joutsenmerkkiä hakeva kohde, Asunto Oy Helsingin Höyhensaari, rakennetaan Keski-Pasilaan.

- Joutsenmerkillä on hieno motto: Pelasta maailmaa vähän joka päivä. Tämä sopii erinomaisesti myös JM Suomen arvoihin asuntorakentajana. Me haluamme tehdä asumisesta parempaa sekä ihmisen itsensä, että ympäristön kannalta. Höyhensaari enteilee nimensäkin mukaisesti huoletonta ja vastuullista tulevaisuuden asumista, sanoo Emma Suokas, JM Suomen kehityspäällikkö.

Höyhensaaren rakentaminen aloitetaan tänä vuonna, ja sen on tarkoitus valmistua vuoden 2020 alussa. Rakentamisessa noudatetaan ympäristömerkin tiukkoja kriteerejä: tuleville asukkaille tämä tarkoittaa esimerkiksi laadukkaampaa sisäilmaa, energiatehokkuutta sekä pienempää kemikaalikuormaa. Taloyhtiöön tulee yhteensä noin 70 kerrostalokotia, ja sen ennakkomarkkinointi alkaa huhtikuussa 2018.

- Kuten sanotaan, asunnon ostaminen on sijoitus. Nyt suomalaiset voivat halutessaan sijoittaa kodin lisäksi kestäviin ja ekologisiin arvoihin, Suokas sanoo.

Joutsenmerkin peruslisenssin saanut JM Suomi edistää kestävää rakentamista Suomessa

Haastajana Suomen asuntomarkkinoilla toimiva JM Suomi erottuu Joutsenmerkillä: jatkossa sen kaikki omaperusteisesti eli alusta loppuun asti itse suunnittelemat ja rakentamat kerrostalot, joissa on omistusasuntoja, rakennetaan vaativin Joutsenmerkki-kriteerein. JM onkin ensimmäinen pohjoismainen rakennusyhtiö, joka voi siten tarjota pohjoismaiselle asunnonostajalle vastuullisen valinnan.

- Peruslisenssi tarkoittaa, että Ympäristömerkintä on todennut JM Suomella olevan valmius ja osaaminen Joutsenmerkillä merkittyjen kerrostalojen rakentamiseen. Yhteistyömme jatkuu tiiviinä yhteydenpitona ja rakennusprojektien tarkastuksina, jotta voimme yhdessä huolehtia, että ympäristömerkin vaatimukset tulevat täytetyksi. On hienoa mahdollistaa, että Suomessa vahvistetaan kestävää asuntotuotantoa, kertoo Joutsenmerkkiä edustavan Ympäristömerkinnän – Motiva Services Oy:n asiantuntija Heidi Vaarala.

Osana peruslisenssin hakemusprosessia JM Suomi on kuvannut tarkasti toimintatavat ja menettelyt, joita noudatetaan tuotteen tai palvelun toteutuksessa. Käytännössä tämä on tarkoittanut esimerkiksi kuvausta siitä, kuinka rakennusmateriaalit valitaan, kuinka energiatehokkuus huomioidaan ja kuinka työmaalla työskentelevät perehdytetään niin, että Joutsenmerkin vaatimukset täyttyvät.

Lisätietoa:

Emma Suokas, kehityspäällikkö, JM Suomi Oy

emma.suokas@jmoy.fi, 050 406 5210

Heidi Vaarala, asiantuntija, Ympäristömerkintä – Motiva Services Oy

heidi.vaarala@ecolabel.fi, 040 528 8597

Susanna Virta, myynti- ja markkinointipäällikkö, JM Suomi Oy

susanna.virta@jmoy.fi, 0400 323 080

JM Suomi Oy on osa JM AB -konsernia, joka on Pohjoismaiden johtava asuntojen rakentaja ja asuinalueiden kehittäjä. Konsernilla on toimintaa Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Toiminnan pääpaino on asuntojen uudistuotannossa pääkaupunkiseuduilla ja isoissa kasvukeskuksissa. Konsernin liikevaihto on noin 1,7 miljardia euroa ja sillä on noin 2 500 työntekijää. Yhtiö on noteerattu NASDAQ Tukholman Large Cap -listalla. JM pyrkii toiminnassaan pitkäjänteisyyteen ja toteuttaa kestävän kehityksen periaatteita. Emoyritys JM AB on jo vuosia asuttanut Ruotsin tyytyväisimpiä asukkaita – ja tästä yhtiö on myös palkittu. JM Suomi Oy on perustettu vuonna 2006. Helmikuussa 2018 JM Suomi sai pohjoismaisen ympäristömerkin Joutsenmerkin perusluvan kerrostalotuotannolleen (lupanumero 40890085).

Pohjoinen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki kertoo puolueettomasti tuotteen ja palvelun ympäristöystävällisyydestä – tuotteen turvallisuutta ja laadukkuutta unohtamatta. Jotta tuote tai palvelu voi saada Joutsenmerkin, sen on täytettävä ympäristömerkin kriteerit, jotka perustuvat elinkaariajatteluun. Kriteerit on laadittu lähes 60 eri tuote- tai palveluryhmälle. Joutsenmerkki Suomen tunnetuin ympäristömerkki ja viidenneksi arvostetuin brändi yli tuhannen brändin joukosta. Joutsenmerkittyjä tuotteita on Suomessa noin 10 000.

                       

Vertaa kohteita