JM does not take responsibility for the translation

JM panostaa Suomeen - mukana Leppävaaran kehittämisessä

News 18.3.2015 8.11

JM Suomi on aloittanut Espoon Leppävaarassa merkittävän asuinaluekehityshankkeen. JM Suomi on kehitysvastuussa viime vuoden lopulla Senaatti-kiinteistöiltä ostetusta 5,8 hehtaarin kiinteistöstä. Tehdyn sopimuksen arvo on noin 20 miljoonaa euroa.

JM Suomi on mukana kehittämässä yhtä pääkaupunkiseudun suurinta kasvukeskusta, Espoon Leppävaaraa. Puustellinkallion alue tarjoaa luonnonkauniin asuinympäristön sekä hyvät palvelut ja liikenneyhteydet. Paikalla sijaitsee tällä hetkellä muun muassa Invalidisäätiön omistaman Keskuspuiston ammattiopiston Arlan toimipaikka (entinen Arla-instituutti). Puustellinkallion alue mahdollistaa uuden asunnon rakentamisen noin 2000 asukkaalle.

Espoon kaupunki näkee Puustellinkallion olevan Leppävaaran kannalta yksi merkittävimmistä aluekehityshankkeista tulevaisuudessa. Asumisen ja Invalidisäätiön uusien koulutilojen lisäksi hankkeeseen kuuluu alueen ja sen lähiympäristön palveluiden kehittämismahdollisuuksien selvittäminen. JM-konsernin erityisosaamista on asuinympäristöjen kokonaisvaltainen kehittäminen, missä sillä on kokemusta jo lähes 70 vuoden ajalta.

JM panostaa Suomeen.

– Me katsomme nykyistä markkinatilannetta pidemmälle, ja haluamme investoida Suomeen. Haluamme olla valmiina, kun markkina toipuu, JM:n konsernijohtaja Johan Skoglund linjaa.

Puustellinkallioon on tavoitteena toteuttaa omaleimainen asuinalue, joka tarjoaa kauniin ja luonnon monimuotoisuutta kunnioittavan asuinympäristön. Alueen alustavat suunnitelmat on jo esitelty yhdessä Invalidisäätiön kanssa Espoon kaupungin järjestämässä asukastilaisuudessa, joka sai asukkailta positiivisen vastaanoton.

– JM Suomen ja Invalidisäätiön yhteisenä tavoitteena on aloittaa asuntojen ja uuden koulun rakentaminen alueella vuonna 2017, JM Suomi Oy:n toimitusjohtaja Markus Heino kertoo.

– Haluamme jatkossakin olla mukana kehittämässä vastaavia tulevaisuuden vetovoimaisia asuinalueita hyvässä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Markus Heino, JM Suomi Oy, +358 40 500 1263, markus.heino@jmoy.fi

JM Suomi Oy kuuluu pohjoismaisessa pörssissä listattuun JM AB –konserniin, joka on yksi Pohjoismaiden johtavista asuntojen ja asuinalueiden kehittäjistä. Toiminta keskittyy asuntojen uudistuotantoon halutuilla alueilla kasvukeskuksissa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Belgiassa. Konsernin liikevaihto on noin 1,3 mrd. euroa ja henkilökuntaa on 2300. JM Suomi Oy on perustettu vuonna 2006.

Virtuaalipalvelu mahdollistaa tutustumisen tulevaisuuden Leppävaaraan
Espoon kaupunki pilotoi vuodenvaihteessa Leppävaaran keskusta koskevan Tehtävä Leppävaarassa -vuorovaikutussovelluksen, jossa Puustellinkallio on yksi esiteltävistä kaavahankkeista.

Virtuaalipalveluna toimivasta sovelluksesta voi tutustua tulevaisuuden Leppävaaraan: http://cityplanneronline.com/cityplanner/project/index.do?uid=mZtuKSm3

Vertaa kohteita