JM does not take responsibility for the translation

Joutsenmerkki

JM Suomi tarjoaa ensimmäisenä Suomessa Joutsenmerkittyjä kerrostalokoteja omistusasumiseen.

JM Suomi sai helmikuussa 2018 pohjoismaisen ympäristömerkin Joutsenmerkin perusluvan kerrostalotuotannolleen. Myönnetty peruslisenssi (lupanumero 40890085) on Suomen rakennusalalla ensimmäinen laatuaan. Peruslisenssi tarkoittaa, että yhtiöllä on nyt valmius suunnitella ja toteuttaa Joutsenmerkittyä asuntotuotantoa. Siirtyminen Joutsenmerkkiin koskee koko JM AB -konsernia, joka toimii Suomen ohella Ruotsissa ja Norjassa.

Jotta tuote tai palvelu voi saada Joutsenmerkin, sen on täytettävä Joutsenmerkin kriteerit, jotka perustuvat elinkaariajatteluun. Joutsenmerkki kertoo puolueettomasti tuotteen ja palvelun ympäristöystävällisyydestä – se takaa, että rakennus on ympäristön kannalta paras vaihtoehto. Samalla merkki kertoo laadusta ja turvallisuudesta. Asukkaalle tämä tarkoittaa esimerkiksi laadukkaampaa sisäilmaa, energiatehokkuutta, päivänvaloon panostamista sekä pienempää kemikaalikuormaa.

Peruslisenssin myötä JM Suomella on mahdollisuus saada Joutsenmerkki rakentamilleen kerrostaloille. Kriteerien mukaisesti Joutsenmerkki on jatkossa mukana jokaisen yksittäisen rakennusprojektin tarkastuksissa, jotta voidaan todentaa vaatimusten täyttyvän.

JM Suomen ensimmäinen Joutsenmerkin kriteereitä noudattava ja omaa Joutsenmerkkiä hakeva kerrostalo on Keski-Pasilaan rakentuva Asunto Oy Helsingin Höyhensaari. Höyhensaaren rakentaminen alkaa vuonna 2018, ja se valmistuu arviolta keväällä 2020. Taloyhtiöön tulee yhteensä 70 asuntoa. Tutustu Höyhensaareen tarkemmin tästä!

Uutisemme Höyhensaaresta ja Joutsenmerkistä löytyy täältä.

Joutsenmerkki on Suomen tunnetuin ympäristömerkki ja viidenneksi arvostetuin brändi yli tuhannen brändin joukosta. Joutsenmerkittyjä tuotteita on Suomessa noin 10 000. Lisää Joutsenmerkistä täältä.

Mitä ympäristömerkitty koti tarkoittaa asukkaan kannalta? Hanna Sumari pohti asiaa blogissaan.

Vertaa kohteita