JM does not take responsibility for the translation
Myyrmäki

Myyrmäki

Vantaa

   JM-kodit Myyrmäen sydämessä

   Myyrmäen korttelimme ensimmäinen kohde on 16-kerroksinen Tirehtööri. Klikkaa sivuille alta ja lue lisää!

   Asunto Oy Vantaan Tirehtööri

    


   Myyrmäki on perinteikäs ja nostalginen

   Myyrmäen tienoille syntyi asutusta jo kivikaudella, ja nuo esi-isämme viihtyivätkin seudulla yli 5000 vuotta. Nykyinen tuntemamme Myyrmäki nousi 1970-luvulla keskelle lähes koskematonta metsää paikalle, jota olivat reunustaneet keskiaikaiset kylät.

   MyyrmäkiTuolloin elettiin kuumaa rakentamisen nousukautta ja pääkaupunkiseutu laajentui lähiöihin. Kaupunginosan rakentaminen perustui ideaan Haaga-Vantaa nauhakaupungista ja raideyhteys oli alusta asti merkittävä tekijä uuden Myyrmäen synnyttämisessä.

   Myyrmäkeen rakennettiin silloisen Suomen suurin kauppakeskus Myyrmanni vuonna 1994. Uraauurtavaa rakennustekniikassa oli muun muassa se, että paikotus toteutettiin ensi kertaa maan alle. Myyrmanni onkin siis viitoittanut tietä koko muun Suomen kauppakeskuksille. Vaikka itse rakennus näyttää ulkoa päin tavalliselta, paljastuu sisätiloista yllätys: perinteisen pitkäkirkon muotokieli. Kauppakeskuksessa vieraileva tunnistaa korkea holvin,  juhlavan portaikon, selkeät päälavan ja sivulavat, ja löytyypä Myyrmannista jopa visuaalinen ristiaihe. Myyrmanni on ihmisen kokoinen, helposti asioitava, ja siksi houkuttelee kävijöitä perinteistä asiointialuetta laajemmalti.

    

   Myyrmäki on trendikäs ja energinen

   MyyrmäkiTänä päivänä Myyrmäki Vantaan suurin kaupunginosa, ja siitä on kehittynyt Länsi-Vantaan vireä aluekeskus. Se on myöskin pääkaupunkiseudun suurin liikuntapalveluiden keskittymä.

   Myyrmäessä asuu meneviä ihmisiä: on nuoria, on perheitä, on elämänsä parasta aikaa eläviä 1900-luvun lapsia. Taiteilijoiden ja opiskelijoiden määrä on lukuisa. Kulttuuritarjonta on suurta, on kuoroja ja orkestereita, stand uppia ja musikaaleja. Alueen asukkaat järjestävät useita vapaaehtoispohjalta ponnistavia jo massoja kerääviä tapahtumia, kuten esimerkiksi Louhela Jam. Taidettakaan ei ole unohdettu, Myyrmäessä järjestetään vuosittain Myyrmäen Taiteiden yö.

   Myyrmäki on uniikki ja omaleimainen, tuntomerkkinään graffitit ja muraalit . Myyrmäestä onkin kehittymässä merkittävä katutaidekaupunginosa. Varhaisimmat graffitit maalattiin alikulkutunneleihin 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alkupuoliskolla. Nykyisin näitä maalattuja alikulkutunneleita löytyy jo toistakymmentä. Katutaidetta on tehty myös kansainvälisin voimin, kuten Myyrmäen asemaan koristavat muraalit, joita tekemään kutsuttiin chileläinen ystäväryhmä.

   Myyrmäessä vaikuttaa aktiivinen Myyrmäki-liike. Viime vuonna julkaistiin isoa, valtakunnallistakin huomiota saanut Myyr York Times. Lehteä jaetaan paikallisesti useissa kohteissa, kuten asemilla, Metropolian opiskelijakampuksella, kahviloissa ja kaupoissa.

    

   MyyrmäkiKaupunkielämää kiinnostavassa korttelissa

   JM Suomen kortteli rakentuu aivan Myyrmäen keskustaan. Juna-asemalle kotiovelta muutamassa minuutissa, lähimpään ruokakauppaan ei sitäkään. Kiinnostavia ravintoloita, kahviloita ja harrastusmahdollisuuksia joka puolella. Korttelin sijainti näkyy kartassa vihreällä.

   Kortteliin nousee 4-16 kerroksia asuintaloja, joissa on yhteensä 450 uutta asuntoa. Talojen kivijalkoihin rakentuu liiketiloja. Korttelin tavoitteena on herättää eloon tunnelma, joka on yhtä aikaa nostalginen ja hauska. Elämä yhtä kiehtovaa kuin lomapäivä aurinkoisessa vanhan ajan huvipuistossa.

   Myyrmäessä tullaan toteuttamaan Joutsenmerkittyä tuotantoa. Asukkaalle Joutsenmerkki tarkoittaa muun muassa  panostusta kestäviin materiaalivalintoihin, energiatehokkuuteen, parempaan sisäilmaan ja luonnonvaloon.

    

    

    

   Ilmoita kiinnostuksestasi asuntomyynnillemme! Saat ensimmäisten joukossa lisätietoa kun korttelin suunnitelmat etenevät.

   JM Asuntomyynti
   asuntomyynti@jmoy.fi
   p. 020 751 4730

   Kohteita alueella

   Vertaa kohteita