JM does not take responsibility for the translation

Pääkaupunkiseutu / Pasila

Asunto Oy Helsingin Höyhensaari Ennakko­markkinoinnissa : 26 vapaata asuntoa

Kodin rauha keskellä kaupunkia

 • Kunta: Helsinki
 • Alue: Pasila
 • Myyntihinta: 49 512,00 € - 241 952,00 €
 • Velaton hinta: 163100 - 799000 €
 • Hoitovastike: 85,75 - 334,25
 • Rahoitusvastike: 193,45 - 948,70
 • Huoneita: 1 - 5
 • Koot: 22,5 - 93,5 m²
 • Asuntotyyppi: Kerrostalo
 • Osoite: Tenderinlenkki 12
  00520 Helsinki
 • Tila: Ennakko­markkinoinnissa
 • Energialuokka: A
 • Asuntoja: 70

Helsingin Höyhensaari nousee Keski-Pasilan, uuden asuinalueen, sydämeen. Kaupungin syke, huikeat palvelut ja monipuoliset liikenneyhteydet odottavat oven takana, mutta koti on rauhan ja harmonian tyyssija.

Kirjallisuudessa Höyhensaaret tunnetaan kuvitteellisena kauniiden unien ja kuvitelmien kotimaana. Me haluamme, että rakentamistamme kodeista tulee asukkailleen samanlaisia: turvasatamia, joissa on tilaa rentoutua työ- ja koulupäivän jälkeen, viettää elämänmakuista arkea ja kuplivan ihanaa juhlaa.

Höyhensaareen rakentuu 70 ihastuttavaa asuntoa tehokkaista yksiöistä kaksioihin ja avariin kolmiohin, ja hulppeisiin useamman huoneen asuntoihin herkullisine yksityiskohtineen.

Rakentamissamme asunnoissa on aina jokin erityinen juju; Höyhensaaressa esimerkiksi kookkaat, lasitetut parvekkeet, runsaasti säilytystilaa, walk in –vaatehuoneet ja tyylikkäät asuntosaunat. Keitto- ja ruokailutilat avautuvat olohuoneisiin tehden oleskelutiloista avaria kokonaisuuksia. Keittiössä kokkaus käy kätevästi, kun tilaa on kunnolla ja pinnat puhtaat ja raikkaat. Silmänruokana Puustellin uusi samettisen harmaa sävy keittiön kaapinovissa. Yläkerrosten vehreät kattoterassit istutuksineen ovat kaikkien asukkaiden käytettävissä.

Höyhensaari sijoittuu Keski-Pasilan Ratapihakortteleiden sydämeen, Tenderinlenkin ja Höyrykadun (tulevia kadunnimiä) kulmaan. Talon viereen rakentuu Höyrypuisto, viheralue, joka kulkee koko Ratapihan alueen läpi.

Rakentuva ostoskeskus Tripla huikeine palveluineen tulee sijaitsemaan alle 200 metrin päässä Höyhensaaren ovilta. Monipuoliset liikenneyhteydet aukeavat Pasilan asemalta, jonne siirtyminen Triplan tai erillisen kulkuyhteyden kautta käy hetkessä. Keskusta kivijalkakauppoineen ja monine kulttuuri- ja harrastusmahdollisuuksineen on vain kivenheiton matkan päässä

Höyhensaari on JM Suomen ensimmäinen Joutsenmerkkikohde.

Tervetuloa tutustumaan Höyhensaareen!

Huom! Yhtiö rakennetaan valinnaiselle vuokratontille. Suomen Hypoteekkiyhdistys omistaa 50% ja Höyhensaari 50% tontista. Osakkaan on mahdollista lunastaa Hypoteekkiyhdistyksen osuus joko talon valmistumisen yhteydessä tai myöhemmin.

 • SUUNNITTEILLA

 • ENNAKKOMARKKINOINNISSA

 • MYYNNISSÄ

 • RAKENTEILLA

 • SISUSTUSVALINNAT

 • MUUTTOVALMIS

Asunnot Asunto Oy Helsingin Höyhensaari

 • Myynnissä

 • Nimivaraus

 • Varattu

 • Ennakko­markkinoinnissa

 • Myyty


Hakukriteereilläsi ei löytynyt yhtään kohdetta

Piirros- ja 3D-kuvat ovat visualisointeja ja eivät välttämättä vastaa todellisuutta.

Lunastat osuutesi silloin kun sinulle sopii

Voit maksaa lunastusosuutesi kerralla pois heti asunnon valmistumisen yhteydessä tai myöhempinä vuosina, rahatilanteesi muuttuessa. Osuuden maksettuasi et enää maksa tontista vuokraa. Valinnainen vuokratontti mahdollistaa asunnon hankintahinnan osittaisen jaksottamisen ajoittamalla tontin määräosan maksun itselle sopivimpaan ajankohtaan. Asunnonostaja voi valita, maksaako tonttiosuutensa asunnonoston yhteydessä tai myöhemmin, jolloin hän maksaa tontista lunastusosuuden sijasta kuukausittaista tontinvuokravastiketta. Maksamalla huoneistokohtaisen osuuden yhtiön tontista asunnonostaja vapautuu tontinvuokravastikkeen maksusta.Mikäli on odotettavissa, että rahatilanteesi muuttuu lähivuosina merkittävästi syystä taikka toisesta, voi olla taloudellisesti kannattavampaa maksaa tontin huoneistokohtainen lunastusosuus tämän muutoksen jälkeen.Taloyhtiöllä on luotettavan ja vakavaraisen sijoitusyhtiön kanssa pitkäkestoinen (yleensä 50 vuotta) vuokrasopimus, mikä tuo vakautta ja helpottaa asumiskulujen ennakointia. Taloyhtiöllä on mahdollisuus jatkaa vuokra-ajan päätyttyäkin vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti tontin vuokraamista, mikäli kaikki osakkeenomistajat eivät ole vielä halunneet käyttää lunastusoikeuttaan.


Mikäli haluat myöhemmin myydä asuntosi etkä ole käyttänyt huoneistokohtaista lunastusoikeutta, on uudella omistajallakin sama lunastusoikeus. Hän päättää sitten omalta kohdaltaan lunastusoikeuden käyttämisestä. 

Vai maksatko tontinvuokraa vastikkeena

Kun maksat osuuttasi tontinvuokrasta vastikkeena, pääset pienemmällä pääomalla kiinni asuntoon. Päätät lunastuksestasi itse, riippumatta siitä mitä muut osakkaat tekevät.Huoneistokohtaista tonttiosuutta ei siis ole pakko maksaa lainkaan, mikäli näin päätät. Tällöin sinulta peritään tontinvuokraa tontinvuokravastikkeena. Huomioithan, että tontinvuokravastikkeen maksaminen ei pienennä huoneistokohtaista tontin lunastusosuutta. Tällaista valinnanmahdollisuutta ei useimmissa taloyhtiöissä ole. 
Tonttiosuuden lunastaminen

Asunnonoston yhteydessä

Tontin lunastusosuuden hinta ei sisälly huoneiston velattomaan hintaan. Lunastusosuuden hinta ilmoitetaan aina erikseen kohteen hinnastossa ja se maksetaan erikseen, mikäli asunnonostaja päättää maksaa tontin osuuden asunnonoston yhteydessä.Sinulta tiedustellaan halukkuutta huoneistokohtaisen tontin määräosan lunastami-seen lähellä taloyhtiön rakennusten valmistumista. Mikäli haluat maksaa tontin määräosan valmistumisen yhteydessä, suorituksen eräpäivä on noin viikko ennen valmistumista, jotta varat ovat yhtiön tilillä, kun taloyhtiön on suoritettava tontinosaa koskeva kauppahinta maanomistajalle.Verohallinnon antaman tiedon mukaan asunto-osakkeiden ostajan suorittaessa kaupanteon yhteydessä tai sen jälkeen tontin lunastushinnan asunto-osakeyhtiölle, myös tästä lunastushinnasta, on suoritettava varainsiirtovero 2% kuten asunto-osakkeiden kaupasta.


Valmistumisen jälkeen

Tontin laskennallinen huoneistokohtainen lunastusosuus on kiinteä summa, jota korjataan elinkustannusindeksillä*) vuosittain, kuten muunkin tyyppisissä vuokratonteissa. Saat indeksillä korjatun summan isännöitsijältä. Lunastusosuuteen lisätään myös lunastajan maksettavaksi tuleva kiinteistökaupan varainsiirtovero sekä lunastuksesta aiheutuvat muut kulut (esim. kaupanvahvistajan palkkio). Katso lisää kohteen hinnastosta.Huoneistokohtainen tontin lunastus käsitellään taloyhtiön varsinaisessa yhtiökokouksessa. Kun huoneiston osakkeiden omistaja on kirjallisesti sitoutunut maksamaan laskennallisen lunastusosuutensa kuluineen, on taloyhtiö velvollinen suorittamaan lunastushinnan maanomistajalle, ja taloyhtiö lunastaa huoneistoa vastaavan osuuden tontista taloyhtiön omistukseen. Tilaisuus lunastusosuuden suorittamiseen on vuosittain valmistumisen jälkeen vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti. Huoneistokohtaisen lunastusosuuden suorittaneet vapautuvat tontinvuokravastikkeen maksamisesta. Vuokraa maksetaan taloyhtiön tekemään lunastukseen saakka.
Käyttäessäsi lunastusoikeutta sinun on maksettava koko huoneistokohtainen lunastusosuus kerralla. Tarkempia tietoja saat kohteen myyntiasiakirjoista. Jos myyt myöhemmin asuntosi etkä ole käyttänyt lunastusoikeuttasi, se siirtyy uudelle omistajalle.*) Elinkustannusindeksin laskemisesta ja aiemmasta kehityksestä saa lisätietoja Tilastokeskuksesta, www.tilastokeskus.fi, jossa myös julkaistaan kuukausittain elinkustannusindeksin pisteluvut.

Tontin lunastushinta

Lunastushinta säilyy kohtuullisena, sillä tonttien tai asuntojen hintojen nousu ei vaikuta siihen.* Lunastushintaan lasketaan mm. varainsiirtovero, elinkustannusindeksin nousu sekä eräitä pienempiä kuluja. Laskelman tekee kyseisen kohteen isännöitsijä. Heiltä saat myös tarkempaa tietoa laskelman määräytymisestä ja maksamisesta.


* Tilaisuus lunastushinnan maksamiseen on vuosittain vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti.Lisää tietoa varainsiirtoverosta tarjoaa myös verohallinnon palvelunumero 
020 697 022.JM Suomi joutsenmerkkiHöyhensaari on JM Suomen ensimmäinen kerrostalokohde, joka hakee pohjoismaista ympäristömerkkiä eli Joutsenmerkkiä ja noudattaa sen kriteereitä. Joutsenmerkki on jatkossa mukana rakennusprojektin tarkastuksissa, jotta voidaan todentaa vaatimusten täyttyvän. Joutsenmerkki myönnetään valmiille talolle.

Joutsenmerkki kertoo rakennuksen ympäristöystävällisyydestä, terveellisyydestä, laadusta ja turvallisuudesta. Asumisessa tämä tarkoittaa mm. laadukkaampaa sisäilmaa, energiatehokkuutta, päivänvaloon panostamista sekä pienempää kemikaalikuormaa. Lisää JM Suomen ja Joutsenmerkin yhteistyöstä voit lukea täältä.

Hanna Sumari pohtii blogikirjoituksessaan, mitä ympäristömerkitty koti tarkoittaa asukkaalle. Lue juttu täältä.

Alueesta

Pasila

 Lue lisää

Tutustu kodinrakentajiin!

Meille JM:läisille on äärimmäisen tärkeää, että rakentamamme asunnot muuttuvat asukkaiden myötä kodeiksi, joissa viihdytään. Niinpä meille ei ole yhdentekevää, kuka nämä kodit rakentaa. Haluamme esitellä ihmisiä työmaan arjen takana - todellisia sankareita, kodinrakentajia.

 Lue lisää

Vertaa kohteita