JM does not take responsibility for the translation
/ 4

Pääkaupunkiseutu / Lauttasaari

Asunto Oy Helsingin Vaapukkapiha Rakenteilla : 11 vapaata asuntoa

Tervetuloa Onnellisten saarelle!

 • Kunta: Helsinki
 • Alue: Lauttasaari
 • Myyntihinta: 66 220,00 € - 359 841,00 €
 • Velaton hinta: 217600 - 1200000 €
 • Hoitovastike: 3,50€/m2/kk
 • Rahoitusvastike: 4,26€/osake/kk
 • Huoneita: 1 - 4
 • Koot: 26,5 - 121,5 m²
 • Asuntotyyppi: Kerrostalo
 • Tyyppi: Omistusasunto
 • Osoite: Vattuniemenkuja 6
  00210 Helsinki
 • Tila: Rakenteilla
 • Muuttopäivä: Kesä 2020 (Alustava)
 • Asuntoja: 83

SATU ONNELLISTEN SAARESTA
Onnellisten saarelle, raikkaiden merituulien ympäröimään Vattuniemeen, syntyy uusi helmi: Vaapukkapiha.  

Topeliuksen Vattumato-klassikkosadusta nimensä saanut yhtiö nousee keskelle elämää, monipuolisten palveluiden äärelle. Jykevä julkisivu kätkee sisäänsä 83 tunnelmallista asuntoa.  

Lauttasaaren ja Vattuniemen erityislaatuinen historia, aito merellisyys ja alueen yhteisöllinen tunnelma luovat ainutlaatuisen kehyksen Vaapukkapihalle. Miten sinun tarinasi jatkuisi täällä?

KELL’ ONNI ON…
Koti on elämän keskipiste, turvasatama, suoja ulkomaailmaa vastaan. Vaapukkapihan seiniä eivät merituulet kaada, se pitää asukkaansa suojassa.

Sisäpihan puoleinen julkisivu upottaa rakennuksen alueen teollisuusmenneisyyteen; kookkaat parvekkeet on erotettu toisistaan muuratuilla pilareilla, lasiseinistä valo työntyy parvekkeille ja asuntoihin sisään.

Kekseliäs suunnittelu ja avarat ratkaisut luovat pohjan ihanalle arjelle ja helpolle elämiselle. Tyylikkäät sisustusvalinnat, kuten kiviset ikkunalaudat ja parvekkeiden kokolasiset liukuovet, nostavat tunnelman astetta ylellisemmäksi.

Elämää sopivasti arkipäiväisen yläpuolella, aikaa päiväunille ja –unelmille, tunnelmointia oman kodin lämmössä. Tervetuloa Vaapukkapihaan!

HUOM!  Yhtiö rakennetaan valinnaiselle vuokratontille, josta Suomen Osatontti II Ky omistaa 50% ja Vaapukkapiha 50%. Osakkaan on mahdollista lunastaa tontin vuokraajan osuus joko talon valmistumisen yhteydessä tai myöhemmin. Tontin lunastushinta talon valmistumisen yhteydessä on noin 420 €/m2. Hinta on sidottu elinkustannusindeksiin.

 • SUUNNITTEILLA

 • ENNAKKOMARKKINOINNISSA

 • MYYNNISSÄ

 • RAKENTEILLA

 • SISUSTUSVALINNAT

 • MUUTTOVALMIS

Asunnot Asunto Oy Helsingin Vaapukkapiha

 • Myynnissä

 • Nimivaraus

 • Varattu

 • Ennakko­markkinoinnissa

 • Myyty


Hakukriteereilläsi ei löytynyt yhtään kohdetta

Piirros- ja 3D-kuvat ovat visualisointeja ja eivät välttämättä vastaa todellisuutta.

Lunastat osuutesi silloin kun sinulle sopii

Voit maksaa lunastusosuutesi kerralla pois heti asunnon valmistumisen yhteydessä tai myöhempinä vuosina, rahatilanteesi muuttuessa. Osuuden maksettuasi et enää maksa tontista vuokraa. Valinnainen vuokratontti mahdollistaa asunnon hankintahinnan osittaisen jaksottamisen ajoittamalla tontin määräosan maksun itselle sopivimpaan ajankohtaan. Asunnonostaja voi valita, maksaako tonttiosuutensa asunnonoston yhteydessä tai myöhemmin, jolloin hän maksaa tontista lunastusosuuden sijasta kuukausittaista tontinvuokravastiketta. Maksamalla huoneistokohtaisen osuuden yhtiön tontista asunnonostaja vapautuu tontinvuokravastikkeen maksusta.Mikäli on odotettavissa, että rahatilanteesi muuttuu lähivuosina merkittävästi syystä taikka toisesta, voi olla taloudellisesti kannattavampaa maksaa tontin huoneistokohtainen lunastusosuus tämän muutoksen jälkeen.Taloyhtiöllä on luotettavan ja vakavaraisen sijoitusyhtiön kanssa pitkäkestoinen (yleensä 50 vuotta) vuokrasopimus, mikä tuo vakautta ja helpottaa asumiskulujen ennakointia. Taloyhtiöllä on mahdollisuus jatkaa vuokra-ajan päätyttyäkin vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti tontin vuokraamista, mikäli kaikki osakkeenomistajat eivät ole vielä halunneet käyttää lunastusoikeuttaan.


Mikäli haluat myöhemmin myydä asuntosi etkä ole käyttänyt huoneistokohtaista lunastusoikeutta, on uudella omistajallakin sama lunastusoikeus. Hän päättää sitten omalta kohdaltaan lunastusoikeuden käyttämisestä. 

Vai maksatko tontinvuokraa vastikkeena

Kun maksat osuuttasi tontinvuokrasta vastikkeena, pääset pienemmällä pääomalla kiinni asuntoon. Päätät lunastuksestasi itse, riippumatta siitä mitä muut osakkaat tekevät.Huoneistokohtaista tonttiosuutta ei siis ole pakko maksaa lainkaan, mikäli näin päätät. Tällöin sinulta peritään tontinvuokraa tontinvuokravastikkeena. Huomioithan, että tontinvuokravastikkeen maksaminen ei pienennä huoneistokohtaista tontin lunastusosuutta. Tällaista valinnanmahdollisuutta ei useimmissa taloyhtiöissä ole. 
Tonttiosuuden lunastaminen

Asunnonoston yhteydessä

Tontin lunastusosuuden hinta ei sisälly huoneiston velattomaan hintaan. Lunastusosuuden hinta ilmoitetaan aina erikseen kohteen hinnastossa ja se maksetaan erikseen, mikäli asunnonostaja päättää maksaa tontin osuuden asunnonoston yhteydessä.Sinulta tiedustellaan halukkuutta huoneistokohtaisen tontin määräosan lunastami-seen lähellä taloyhtiön rakennusten valmistumista. Mikäli haluat maksaa tontin määräosan valmistumisen yhteydessä, suorituksen eräpäivä on noin viikko ennen valmistumista, jotta varat ovat yhtiön tilillä, kun taloyhtiön on suoritettava tontinosaa koskeva kauppahinta maanomistajalle.Verohallinnon antaman tiedon mukaan asunto-osakkeiden ostajan suorittaessa kaupanteon yhteydessä tai sen jälkeen tontin lunastushinnan asunto-osakeyhtiölle, myös tästä lunastushinnasta, on suoritettava varainsiirtovero 2% kuten asunto-osakkeiden kaupasta.


Valmistumisen jälkeen

Tontin laskennallinen huoneistokohtainen lunastusosuus on kiinteä summa, jota korjataan elinkustannusindeksillä*) vuosittain, kuten muunkin tyyppisissä vuokratonteissa. Saat indeksillä korjatun summan isännöitsijältä. Lunastusosuuteen lisätään myös lunastajan maksettavaksi tuleva kiinteistökaupan varainsiirtovero sekä lunastuksesta aiheutuvat muut kulut (esim. kaupanvahvistajan palkkio). Katso lisää kohteen hinnastosta.Huoneistokohtainen tontin lunastus käsitellään taloyhtiön varsinaisessa yhtiökokouksessa. Kun huoneiston osakkeiden omistaja on kirjallisesti sitoutunut maksamaan laskennallisen lunastusosuutensa kuluineen, on taloyhtiö velvollinen suorittamaan lunastushinnan maanomistajalle, ja taloyhtiö lunastaa huoneistoa vastaavan osuuden tontista taloyhtiön omistukseen. Tilaisuus lunastusosuuden suorittamiseen on vuosittain valmistumisen jälkeen vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti. Huoneistokohtaisen lunastusosuuden suorittaneet vapautuvat tontinvuokravastikkeen maksamisesta. Vuokraa maksetaan taloyhtiön tekemään lunastukseen saakka.
Käyttäessäsi lunastusoikeutta sinun on maksettava koko huoneistokohtainen lunastusosuus kerralla. Tarkempia tietoja saat kohteen myyntiasiakirjoista. Jos myyt myöhemmin asuntosi etkä ole käyttänyt lunastusoikeuttasi, se siirtyy uudelle omistajalle.*) Elinkustannusindeksin laskemisesta ja aiemmasta kehityksestä saa lisätietoja Tilastokeskuksesta, www.tilastokeskus.fi, jossa myös julkaistaan kuukausittain elinkustannusindeksin pisteluvut.

Tontin lunastushinta

Lunastushinta säilyy kohtuullisena, sillä tonttien tai asuntojen hintojen nousu ei vaikuta siihen.* Lunastushintaan lasketaan mm. varainsiirtovero, elinkustannusindeksin nousu sekä eräitä pienempiä kuluja. Laskelman tekee kyseisen kohteen isännöitsijä. Heiltä saat myös tarkempaa tietoa laskelman määräytymisestä ja maksamisesta.


* Tilaisuus lunastushinnan maksamiseen on vuosittain vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti.Lisää tietoa varainsiirtoverosta tarjoaa myös verohallinnon palvelunumero 
020 697 022.Alueesta

Lauttasaari

Onnellisten saareksi kutsuttu Lauttasaari on tunnettu merellisistä rannoistaan, erityislaatuisesta ilmapiiristään ja . Moni Lauttasaareen muuttanut on todennut, ettei halua enää lähteä, vaan kotia vaihdetaan mielummin saaren sisällä. Asukkaita saarella on lähes 23 000.

 Lue lisää

Tutustu kodinrakentajiin!

Meille JM:läisille on äärimmäisen tärkeää, että rakentamamme asunnot muuttuvat asukkaiden myötä kodeiksi, joissa viihdytään. Niinpä meille ei ole yhdentekevää, kuka nämä kodit rakentaa. Haluamme esitellä ihmisiä työmaan arjen takana - todellisia sankareita, kodinrakentajia.

 Lue lisää

Vertaa kohteita