JM does not take responsibility for the translation
Kuninkaantammi

Kuninkaantammi

Helsinki

   Kuninkaantammi

   Vantaanjoen ja Keskuspuiston syleilyyn rakentuva Kuninkaantammi on uudenlainen asuinalue, jossa urbaani kaupunkiasuminen yhdistyy ympäröivään luontoon ja upeisiin ulkoilumahdollisuuksiin. Kuninkaantammessa toteutetaan Eliel Saarisen ja Bertel Jungin yli 100-vuotta vanhaa unelmaa ja suunnitelmaa Helsingin puutarhakaupunginosista.

   Tarinan mukaan Ruotsin kuningas Kustaa III istutti tammen nykyisen Kuninkaantammen alueelle 1700-luvun lopulla. Puu seisoo edelleen nimeään kantavassa puistossa alueen pohjoisosassa.

   Alueen katujen ja puistojen nimistö nousee kotimaisen taiteen kultakauden naistaiteilijoista. JM Suomen rakentamien kerrostalojen takana kulkeva polku on omistettu Venny Soldanille. Talot ovat nimeltään Marie Soldanin äidin ja Tilly tämän sisaren mukaan. 

   Luonto ja hienot ulkoilumaastot ovat Kuninkaantammen valttikortteja. Keskuspuisto ja Vantaanjoki toimivat alueen luonnollisina rajoina, ja tarjoavat mahdollisuuksia monenlaisiin aktiviteetteihin, jopa kalastukseen ja melontaan. Talvella hiihtolenkki Keskuspuistossa, keväällä piknik-pyöräretki Haltialaan, kesällä reipas juoksulenkki tai sauvakävelykierros. Syksyllä marja- ja sienisato odottaa poimijaansa. Ulkoilijan palkintona suussa sulavat herkut Pitkäkosken majalla.

   Alueelle rakentuu myös ikioma uimaranta. Palettilampi, entinen vedenpuhdistuslaitoksen allas, kunnostetaan ja täytetään Päijännetunnelin vedellä. Lampi tulee olemaan alueen helmi, joka valmistuessaan houkuttelee vesipetoja rannoilleen. Ja kun tulee vilu, on ihanaa hypätä sinne suunnitellun rantasaunan lauteille.

   Keskuspuiston kainaloon kätkeytyy helmi. Kuninkaantammi on  uudenlainen asuinalue, jossa urbaani kaupunkiasuminen yhdistyy ympäröivään luontoon ja upeisiin ulkoilumahdollisuuksiin. Kuninkaantammessa toteutetaan Eliel Saarisen ja Bertel Jungin yli 100-vuotta vanhaa unelmaa Helsingin puutarhakaupunginosista. Alueen katujen ja puistojen nimistö kunnioittaa kotimaisen taiteen kultakauden naistaiteilijoiden perinnettä alkaen Helen Schjerfbeckistä ja päättyen Ellen Thesleffin puistoon uimarannalle. Taidemaalarin puisto kokoaa koko paletin yhteen ja tarjoaa puitteet kaupunkiviljelylle. Nimensä alue on saanut tammesta, jonka kuningas Kustaa III istutti tarinan mukaan Kuninkaantammen pohjoisreunalle 1700-luvulla

   Keskuspuiston puut näkyvät ikkunasta, ja lähellä siintää tuleva Päijänteen vedellä täytetty Palettilampi. Puhtaampaa uimavettä saa hakea. Keskuspuisto tarjoaa upeat puitteet ulkoilulle. Jokamiehen oikeudet pääsevät todelliseen arvoonsa. Puolukka-, mustikka-, tatti- ja vahverokorit täyttyvät alta aikayksikön. Kalastus ja melonta on mahdollista Vantaanjoen kuohuissa. Latu- ja pyöräreittien verkosto on kattava. Kesällä kaupungin viljelemät auringonkukka- ja hernepellot ovat vapaasti kaupunkilaisten hyödynnettävissä.

   Loppuunmyydyt projektit

   PALVELUT JA KULKUYHTEYDET

   Kuninkaantammen sydämeen rakentuu toriaukio ja sen laidalle kylätalo Tammitalo. Valmistuessaan kylätalo kokoaa koulun, päiväkodin, leikkipuiston ja asukastiloja samaan rakennukseen. Väliaikainen paviljonkipäiväkoti aloittaa toimintansa jo syksyllä 2018.

   Ruokakauppa ja muita liiketiloja tulee aukiolle asuinrakennusten ensimmäiseen kerrokseen ja pääkadun varteen. Isompi kauppakeskittymä sijaitsee Myyrmäessä Vantaan puolella.

   Kulkuyhteydet kehittyvät alueen rakentamisen tahdissa. Bussilinja 560 kulkee Myyrmäestä Rastilaan Kuninkaantammen alueen läpi lyhyin vuorovälein. Helsingin sisäinen linja 43 kulkee Rautatieasemalta Hakunilaan, päätepysäkki on noin 400 m kävelymatkan päässä Kuninkaantammesta. Seutulinjat 415 ja 431 taas pysähtyvät Silvolassa Kuninkaantammen pohjoispuolella.

   Myyrmäessä sijaitsevalta lähimmältä juna-asemalta on nopea yhteys niin Helsingin keskustaan kuin suoraan lentokentällekin.

   Kuninkaantammen erinomainen sijainti varmistaa, että myös omalla autolla pääsee nopeasti liittymään kaikille pääteille.

   / 9

   Vertaa kohteita