JM does not take responsibility for the translation

Pääkaupunkiseutu / Herttoniemi

Sohlberg-kortteli Suunnitteilla

  • Kunta: Helsinki
  • Alue: Herttoniemi
  • Hoitovastike: Tarkentuu
  • Asuntotyyppi: Kerrostalo
  • Tyyppi: Omistusasunto
  • Tila: Suunnitteilla
  • Energialuokka: A
  • Asuntoja: 850

Herttoniemen entisen tehdasalueen tilalle nousee aitoa kaupunkia, jossa korttelin kivijalassa on elämää ja aukiolla tuulahdus perinteitä. Tämä on uutta Stadia, jossa moderni, ympäristöystävällinen rakennustapa muodostaa korttelikaupunginosan sellaisena kuin kaupungin pitääkin olla. Tervetuloa Sohlberg-kortteliin!

Modernissa kaupunkikorttelissa keskitytään elämiseen niin asunnoissa kuin jaetun katutilan luomassa miljöössä, jossa vapaa-aika ja liikkumisen tarpeet sekoittuvat. Paras paikka fiilistelyyn on korttelin sisään jäävällä aukiolla, jossa 1940-luvun teollisuusrakennuksen rosoinen punatiili kohtaa tämän päivän kaupunkilaisen arkkitehtuurin arkadikäytävineen ja pengerryksineen.

HerttoniemiNaapuriin jo ennen korttelia valmistuvassa kauppakeskuksessa sijaitsevat ravintolat, päiväkodit, kaupat, kirjasto, hyvinvointipalvelut ja erikoismyymälät ovat vain muutaman askeleen päässä kotiovelta. Koska niin stadissa tietysti onkin. Ja jos ikinä tulisi tarve piipahtaa muualle kantakaupunkiin, niin metro vie kymmenessä minuutissa Rautatientorille.

Moni voi ajatella, että Helsingin kantakaupunki on jo rakennettu vuosikymmeniä sitten. Me ajattelimme toisin.  Tämä on uutta Stadia. Tervetuloa asumaan kaupunkilaisittain. Nimittäin Hertsikassa polttaa kesäkatu kuuma.

Korttelin ensimmäinen asuintalo on 16-kerroksinen Asunto Oy Helsingin Läkkiseppä. Lue Läkkisepästä enemmän täällä!

Kiinnostuitko uudesta kaupunkikorttelista? Täytä yhteystietosi videon alla olevaan lomakkeeseen, niin pidämme sinut ajan tasalla alueen kehityksestä ja saat ensimmäisten joukossa tietää uusista mahdollisuuksista muuttaa Stadin parhaimpaan uuteen kortteliin.

Uusia koteja Herttoniemeen!

GWS

Korttelin tarina alkaa vuodesta 1876, jolloin läkkiseppä Gabriel Wilhelm Sohlberg perusti verstaan yhden huoneen asuntonsa yhteyteen Helsingin Korkeavuorenkadulle. Verstas aloitti toimintansa talousastioiden tuotannolla, mutta laajensi pian peltisiin kattolevyihin ja talojen kattamiseen. Sohlberg kattoi vuosikymmenten ajan suuren osan Helsingin katoista, viimeiseksi kattotyöksi jäi eduskuntatalon katto vuonna 1930.

Vuosien saatossa yrityksen toiminta ja toimitilat laajenivat. 1900-luvun alussa yhtiötä kehitettiin sukupolvenvaihdoksen myötä modernimmaksi, ja aloitettiin tehdasmainen peltirasioiden tuotanto. Yksi tuotantolinja oli myös taidevalu, joka kuitenkin lopetettiin liian käsityömäisenä toimintana. Viimeinen suuri taidevalutyö oli vuonna 1923 valmistunut J.V. Snellmanin patsas, joka seisoo edelleen Suomen Pankin edessä.

Sotien aikana tuotanto keskittyi paljolti sotatarvikkeisiin; ensimmäisen maailmansodan aikana Venäjän armeijalle, talvi- ja jatkosotien aikana puolustusvoimille. Jatkosodan aikana aloitettiin pullonkorkkien valmistus, mistä kehittyikin yritykselle tärkeä tuotesuunta Alkon kanssa tehdyn hankintasopimuksen myötä.

Vaikka yrityksen tiloja oli jo moneen kertaan muutettu ja laajennettu, lisää tarvittiin ja kantakaupunki alkoi käydä pieneksi. Vuonna 1942 hankittiin Herttoniemestä tontti, jolle sodan jälkeen aloitettiin uuden tehtaan rakentaminen. Arkkitehti Erkki Huttunen suunnitteli tehdasrakennuksen, jonka punatiilipintainen julkisivu viittaa rakentamisen perinteisiin. Rakennuksen ikkunaratkaisut, rakenne ja sisätilat ovat otteeltaan moderneja. Vuonna 1948 aloitettiin oluen varastoimistankkien ja käymisaltaiden tuotanto uudenkarheissa tiloissa. GWS oli Herttoniemen teollisuusalueen ensimmäisiä toimijoita.

GWS

Yhtiön monivaiheisen historian aikana tuotanto on käsittänyt peltirasioita ja muita metallialan tuotteita, kodinkoneita, sekä myöhemmin myös muovituotteita. Moni tunnistaa GWS:n logon metallisista pullonkorkinavaajista. Herttoniemen nyt tyhjentyneellä tehtaalla on valmistettu viimeksi maalipurkkeja.

Nyt tehtaan tontille nousee 1 000 asuntoa käsittävä kaupunkikortteli, jonka ensimmäinen kohde on Asunto Oy Helsingin Läkkiseppä. Alkuperäinen 1940-luvun punatiilinen tehdasrakennus tulee jäämään tontille osaksi uutta korttelia, tuomaan ajallista kerrostumaa modernille asuinalueelle.

Alueesta

Herttoniemi

Moni voi ajatella, että Helsingin kantakaupunki on jo rakennettu vuosikymmeniä sitten. Me ajattelimme toisin. Herttoniemi on uutta Stadia. Tervetuloa asumaan kaupunkilaisittain. Nimittäin Hertsikassa polttaa kesäkatu kuuma.

 Lue lisää

Tutustu kodinrakentajiin!

Meille JM:läisille on äärimmäisen tärkeää, että rakentamamme asunnot muuttuvat asukkaiden myötä kodeiksi, joissa viihdytään. Niinpä meille ei ole yhdentekevää, kuka nämä kodit rakentaa. Haluamme esitellä ihmisiä työmaan arjen takana - todellisia sankareita, kodinrakentajia.

 Lue lisää

Vertaa kohteita