JM does not take responsibility for the translation

Pääkaupunkiseutu / Herttoniemi

Asunto Oy Helsingin Läkkiseppä Suunnitteilla

Koti kantakaupungin kainalossa

  • Kunta: Helsinki
  • Alue: Herttoniemi
  • Hoitovastike: Päätetään
  • Huoneita: 1 - 5
  • Koot: 28 - 101 m²
  • Asuntotyyppi: Kerrostalo
  • Tila: Suunnitteilla
  • Asuntoja: 147

Tulossa: Asunto Oy Helsingin Läkkiseppä Herttoniemen GWS-korttelissa, uudella asuinalueella keskellä elävää kaupunkia!

Läkkiseppä nousee Herttoniemen yritysalueen sydämeen, GWS:n korttelina tunnetulle alueelle. Korttelinsa ensimmäisenä uudisrakennuksena Läkkiseppä kurkottaa korkeuksiin; 16-kerroksinen tornitalo muokkaa myös kaupungin siluettia.

Läkkiseppään rakentuu 147 asuntoa; tehokkaita yksiöitä, kauniita kaksioita, kekseliäitä kolmioita ja hulppeita useamman huoneen asuntoja. Mikä niistä on sinun tuleva kotisi?

Kaikissa asunnoissa on parveke, jolta valo työntyy sisään ja joka toisaalta tuo huikean maiseman osaksi kodin kokonaisuutta. Asunnot ovat selkeitä ja toimivia, kaikki pinnat uusia ja raikkaita. Oleskelutilat ja makuuhuoneet ovat avaria, keittiöissä kunnolla tilaa kokata. Silmänruokana Puustellin uusi samettisen harmaa sävy keittiön kaapeissa.

Koti kantakaupungin kainalossa

Herttoniemen yritysalue on moderni asuinalue, huomisen kaupunginosa, jonka juuret ovat syvällä helsinkiläisessä teollisuushistoriassa. Eri aikakausien kerrostumat ja teollisuusmenneisyyden ihastuttava rosoisuus tuovat alueelle kiinnostavaa tarttumapintaa. Omaleimaisuutta alueelle tuovat myös ainutlaatuinen aukio korttelin sydämessä sekä vehreät korttelikadut.

Huikeat palvelut ja metroasema ja Itäväylä ihan lähellä, Helsingin keskusta kivenheiton matkan päässä.

Asunto Oy Helsingin Läkkiseppä rakennetaan Joutsenmerkin periaatteiden mukaisesti.

Ilmoita nyt kiinnostuksestasi asuntomyynnillemme sivun alaosassa olevalla yhteystietolomakkeella, niin saat ensimmäisenä tiedon Läkkisepän ennakkomarkkinoinnin alkamisesta! 

Piirros- ja 3D-kuvat ovat visualisointeja ja eivät välttämättä vastaa todellisuutta.

GWS

GWS:n alueen tarina alkaa vuodesta 1876, jolloin läkkiseppä Gabriel Wilhelm Sohlberg perusti verstaan yhden huoneen asuntonsa yhteyteen Helsingin Korkeavuorenkadulle. Verstas aloitti toimintansa talousastioiden tuotannolla, mutta laajensi pian peltisiin kattolevyihin ja talojen kattamiseen. Sohlberg kattoi vuosikymmenten ajan suuren osan Helsingin katoista, viimeiseksi kattotyöksi jäi eduskuntatalon katto vuonna 1930.

Vuosien saatossa yrityksen toiminta ja toimitilat laajenivat. 1900-luvun alussa yhtiötä kehitettiin sukupolvenvaihdoksen myötä modernimmaksi, ja aloitettiin tehdasmainen peltirasioiden tuotanto. Yksi tuotantolinja oli myös taidevalu, joka kuitenkin lopetettiin liian käsityömäisenä toimintana. Viimeinen suuri taidevalutyö oli vuonna 1923 valmistunut J.V. Snellmanin patsas, joka seisoo edelleen Suomen Pankin edessä.

Sotien aikana tuotanto keskittyi paljolti sotatarvikkeisiin; ensimmäisen maailmansodan aikana Venäjän armeijalle, talvi- ja jatkosotien aikana puolustusvoimille. Jatkosodan aikana aloitettiin pullonkorkkien valmistus, mistä kehittyikin GWS:lle tärkeä tuotesuunta Alkon kanssa tehdyn hankintasopimuksen myötä.

Vaikka yrityksen tiloja oli jo moneen kertaan muutettu ja laajennettu, lisää tarvittiin ja kantakaupunki alkoi käydä pieneksi. Vuonna 1942 hankittiin Herttoniemestä tontti, jolle sodan jälkeen aloitettiin uuden tehtaan rakentaminen. Arkkitehti Erkki Huttunen suunnitteli tehdasrakennuksen, jonka punatiilipintainen julkisivu viittaa rakentamisen perinteisiin. Rakennuksen ikkunaratkaisut, rakenne ja sisätilat ovat otteeltaan moderneja. Vuonna 1948 aloitettiin oluen varastoimistankkien ja käymisaltaiden tuotanto uudenkarheissa tiloissa. GWS oli Herttoniemen teollisuusalueen ensimmäisiä toimijoita.

GWS

Yhtiön monivaiheisen historian aikana tuotanto on käsittänyt peltirasioita ja muita metallialan tuotteita, kodinkoneita, sekä myöhemmin myös muovituotteita. Moni tunnistaa GWS:n logon metallisista pullonkorkinavaajista. Herttoniemen nyt tyhjentyneellä tehtaalla on valmistettu viimeksi maalipurkkeja.

Nyt GWS:n tontille nousee 1 000 asuntoa käsittävä kaupunkikortteli, jonka ensimmäinen kohde on Asunto Oy Helsingin Läkkiseppä. Alkuperäinen 1940-luvun punatiilinen tehdasrakennus tulee jäämään tontille osaksi uutta korttelia, tuomaan ajallista kerrostumaa modernille asuinalueelle.

JoutsenmerkkiLäkkiseppä hakee pohjoismaista ympäristömerkkiä eli Joutsenmerkkiä ja noudattaa sen kriteereitä. Joutsenmerkki on jatkossa mukana rakennusprojektin tarkastuksissa, jotta voidaan todentaa vaatimusten täyttyvän. Joutsenmerkki myönnetään valmiille talolle.

Joutsenmerkki kertoo rakennuksen ympäristöystävällisyydestä, terveellisyydestä, laadusta ja turvallisuudesta. Asumisessa tämä tarkoittaa mm. laadukkaampaa sisäilmaa, energiatehokkuutta, päivänvaloon panostamista sekä pienempää kemikaalikuormaa. Lisää JM Suomen ja Joutsenmerkin yhteistyöstä voit lukea täältä.

Hanna Sumari pohtii blogikirjoituksessaan, mitä ympäristömerkitty koti tarkoittaa asukkaalle. Lue juttu täältä.

Alueesta

Herttoniemi

Herttoniemen kaupunginosa sijaitsee Helsingin kantakaupungin itäpuolella. Alueen keskellä sijaitsee Herttoniemen yritysalue, jonka vanhoja tontteja kaavoitetaan nyt asumiseen uudenlaisessa kaupunginosassa.

 Lue lisää

Tutustu kodinrakentajiin!

Meille JM:läisille on äärimmäisen tärkeää, että rakentamamme asunnot muuttuvat asukkaiden myötä kodeiksi, joissa viihdytään. Niinpä meille ei ole yhdentekevää, kuka nämä kodit rakentaa. Haluamme esitellä ihmisiä työmaan arjen takana - todellisia sankareita, kodinrakentajia.

 Lue lisää

Vertaa kohteita