JM does not take responsibility for the translation
Tapiola

Tapiola

Espoo

   Eläväinen puutarhakaupunki

   Suomalaisen kaupunkisuunnittelun maailmanmaineeseen nostanut Tapiolan moderni puutarhakaupunki syntyi pääosin 1950- ja 60-lukujen aikana Aarne Ervin johtaman arkkitehtiryhmän toimesta. Merenrannan ja puistomaisten viheralueiden ympäröimän keskuksen muodostavat Keskusallas ja uimahalli ulkoaltaineen, Heikintorin ja Tapiontorin ostoskeskukset, Keskustorni ja Tapiola Garden –hotelli. Uudempaa suunnittelua edustaa kulttuurin monitoimitalo Espoon Kulttuurikeskus.

   Tapiola on Espoon tärkein tieteen, taiteen ja talouden keskittymä, joka tarjoaa erinomaiset palvelut niin alueen asukkaille kun kauempaa tuleville. Hyvät päivittäispalvelut uudistunut ja edelleen kasvava kauppakeskus Ainoa takaavat, ettei Tapiolasta tarvitse todella lähteä merta edemmäs kalaan. Ainoa kokoaa muun muassa päivittäistavarakaupat, Stockmann-tavaratalon, vaate- ja sisustusliikkeet sekä kattavan ravintolamaailman yhden katon alle.

   Kulttuurinnälkäiselle Tapiola on oikea aarreaitta. Kulttuurikeskus konsertteineen ja teatteriesityksineen, Espoon modernin taiteen museo EMMA, Espoon kaupunginteatteri sekä Kino Tapiola ihastuttavat erinomaisella ja monipuolisella tarjonnallaan.

   Tapiolassa risteää Espoon sisäinen ja Helsingin seudun bussiliikenne sekä pian avautuva Länsimetro. Omalla autolla pääset omasta autohallista nopeasti Länsiväylälle, ja Kehä 1:n kautta kaikille pääteille.

   Länsimetron auettua Tapiolan asukkaita palvelee jopa viisi metroasemaa. Taikan lähin asema on Ainoan yhteydessä, vain kivenheiton päässä. Lähin lähi- ja kaukojuna-asema sijaitsee Leppävaarassa.

   Kohteita alueella

   Lähistöllä

   Vertaa kohteita