JM does not take responsibility for the translation
Leppävaara

Leppävaara

Espoo

   Leppävaara

   Tänä päivänä Leppävaara on moderni kaupunkikeskus. Alueen historia näkyy kuitenkin yhä edelleen Leppävaaran arjessa ja kaupunkikuvassa. Albergan kartanon pihalla ja Vanhan Albergan puistoissa voi aistia tuulahduksen menneestä kartanokulttuurista. Myös Puustellinmäellä, jonne Mestarikin sijoittuu voi historian havinan tuntea. Sana Puustelli on tarkoittanut Ruotsissa ja Suomessa tärkeän viran haltijalle luovutettua palkkatilaa. Myös pappilasta on aikoinaan käytetty Puustelli-nimeä. Puustellinmäen erikoisuuksiin kuuluu valloittava purolaakso käkkärämäntyineen.

   Palvelut

   Lähistöllä sijaitseva kauppakeskus Sello tarjoaa suuren valikoiman upeita liikkeitä, päivittäistavarakaupat, modernin elokuvateatterin, pääkaupunkiseudun vilkkaimman kirjaston, erilaisia musiikki- ja teatterielämyksiä tarjoavan Sellosalin, palvelevat lääkärikeskukset sekä paljon muuta. Sellon yhteydessä toimii myös musiikkiopisto Juvenalia. Sellossa ja lähiympäristössä on paljon erilaisia ravintoloita ja kahviloita. Leppävaaran alueella on useita kouluja ja päiväkoteja. Terveyskeskus sijaitsee kivenheiton päässä Mestarinkadulta.

    

   Liikenneyhteydet

   Leppävaara on vilkas risteyskohta, josta on erinomaiset liikenne- ja joukkoliikenneyhteydet kaikkiin ilmansuuntiin. Pääset näppärästi kulkemaan niin junalla kuin bussillakin. Omalla autolla tavoitat suuremmat pääväylät hetkessä.

    

   Ulkoilu ja luonto

   Vaikka Leppävaaran alue on vilkas, ulkoilumahdollisuudet ovat kattavat. Urheilupuistosta löytyvät uima- ja jäähallit, kentät ja jopa stadion. Monipuoliset lenkki- ja latumaastot lähtevät urheilupuistosta. Muutaman kilometrin päässä sijaitsee myös luontotalo Villa Elfvik, jonka pihasta lähtevät upeat pitkospuu- tai pyöräilyreitit pitkin Laajalahden rantoja. Matkan varrelle osuu myös Tarvaspää, Akseli Gallén-Kallelan huvila, jonka kahvila on oiva paikka evästauolle.

   Pohjois-Espoon pienet järvet ovat upeita uimakohteita kesällä, ja helposti bussi- tai automatkan päässä.

   Kohteita alueella

   Lähistöllä

   Vertaa kohteita