JM does not take responsibility for the translation
Puolukkaherkut

Puolukkaherkut

Puolukan satokausi alkaa olla lopuillaan, mutta torimyyjien kojuilta tuota kirpeää herkkua vielä löytyy. Poimimme sinulle syksyn ihanimmat puolukkareseptit.

17.10.2016

Puolukka ei ole vain kaunis katsella, sillä sen syönnin sanotaan edistävän niin vatsan ja suoliston kuin monen sisäelimenkin toimintaa ja hyvinvointia sekä auttavan painonhallinnassa. Marjan monet terveysvaikutukset perustuvat erilaisiin polyfenoliyhdisteisiin sekä kivennäis- ja hivenaineisiin, joita se sisältää runsaasti.

Suomen tärkein luonnonmarja sopii hyvin hilloksi ja mehuksi talvea ilostuttamaan. Tai miksi et kokeilisi jotain näistä herkkuresepteistä?

Hanna Sumarin valkosuklaakuppikakut puolukkasydämellä

Hanna Sumari loihti JM:n Kotipäivää varten uuden herkkureseptin. Kuppikakut katosivat nopeasti parempiin suihin ja saivat valtavasti kehuja, eikä ihme – maistoimme muutaman (ja vielä muutaman) todetaksemme, että suussa sulavampaa ihanuutta saa hakea.

Reseptin löydät Inspiraatioksi-sivuilta omasta artikkelistaan.

Puolukkacurd

Englantilainen sitruunatahna lemon curd on ollut jo pitkään herkuttelijoiden suosikki. Kotilieden reseptillä teet curdin kotimaisesta puolukasta! Hurmaavan värinen herkku toimii niin paahtoileivän päällä kuin kakun välissä.

Puolukkaremmit

Takavuosina tätä kirpeää herkkua ostettiin kioskilta markalla tai useammalla. Nyt suosikki-irtokarkki syntyy myös puolukasta, ja terveellisempänä versiona: happamuus tulee puolukasta ja sokeri on korvattu hunajalla.

Kuvat: Hanna Sumari ja Shutterstock

Tee se itse Keittiö
Samankaltaiset artikkelit

Vertaa kohteita