JM does not take responsibility for the translation
Sisusta viherkasveilla

Sisusta viherkasveilla

Viherkasvit kasvattavat taas suosiotaan sisustuselementteinä. Valitsimme muutaman, joilla tuot kotiisi uutta ilmettä ja tunnelmia niin paahteisilta aavikoilta kuin kosteista viidakoista.

16.9.2016

Kookkaat viherkasvit ovat näyttäviä sisustuselementtejä, joiden avulla kodin tunnelma muuttuu lämpimän kodikkaaksi. Sen lisäksi niistä on paljon hyötyä, kun ne parantavat ilmanlaatua ja kosteuttavat huoneilmaa. 

Valitsimme ihanimmat, joiden varjossa haluaisimme lueskella hyviä kirjoja ja unelmoida kaukaisista maista...

Peikonlehti (Monstera deliciosa)

Peikonlehti kasvaa rönsyileväksi köynnökseksi. Sen upeat, reiälliseksi iän myötä kasvavat lehdet ovat näyttäviä myön kauniissa maljakossa.

Palmuvehka (Zamioculcas zamiifolia)

Palmuvehka on helppohoitoinen huonekasvi. Istuta se kauniiseen ruukkuun ja aseta esimerkiksi makuuhuoneeseen puhdistamaan ilmaa ja tuomaan tunnelmia paratiisisaarilta.

Pylvästyräkki (Euphorbia trigona)

Pylvästyräkki ei ole kaktus, vaikka niin voisi luulla. Näyttävä aavikon kasvi sopii koristamaan kotia niin ylhäisessä yksinäisyydessään kuin tyylikkäissä asetelmissa viherkasvien, kaktusten ja mehikasvien kanssa,

Kultapalmu (Dypsis lutescens)

Kultapalmu sopii puhtaan vihreän värinsä ja linjakkaan muotonsa puolesta monenlaisiin sisustuksiin. Hanki palmulle kaunis altakasteluruukku, asettele juurelle matkoilta poimittuja kiviä ja simpukoita ja palaa lomatunnelmiin, missä valtameren aallot lyövät rantakivikkoon ja palmut suhisevat lämpimässä tuulessa...

Kumiviikuna (Ficus elastica)

Kumiviikuna on kotoisin kaukoidän trooppisista metsistä, joissa se kasvaa monikymmenmetriseksi puuksi. Kotioloissa sen oksilla ei ehkä ole paratiisilintuja tai kuristajakäärmeitä, mutta sen suuret, nahkeapintaiset lehdet tuovat pohjoiseenkin sisustukseen satumaista tunnelmaa.

Kuvat: iStock

Kasvien latinankieliset nimet: Wikipedia

Olohuone Sisustus
Samankaltaiset artikkelit

Vertaa kohteita