JM does not take responsibility for the translation
Tee se itse: suloiset kiitoslahjat juhlavieraille

Tee se itse: suloiset kiitoslahjat juhlavieraille

Amerikkalaistyyliset kiitoslahjat ovat hauska tapa muistaa vieraita. Kiitoskorttien lähettämistä ei tarvitse sen enempää pohtia, kun vieraat saavat jo lähtiessään pienen lahjan ja kortin, joka muistuttaa lahjan antajasta - ja jos lahja on käytännöllinen, sitä parempi!

29.5.2017

Askartelimme Hanna Sumarin kanssa pieniä laventelipussukoita, joista vieraamme Kuninkaantammen Tillyn ja Leppävaaran Taiturin esittelyissä ilahtuivat kovasti. Tällä helpolla ohjeella onnistuu kuka tahansa, ja juhlasta jää varmasti hyvä muisto!

Tarvitset:

Tee se itse: Suloinen kiitoslahja

Kuitukangasta, esimerkiksi tukikangasta (kangaskaupasta)
Kuivattuja laventelin kukintoja (luontaistuotekaupoista)
Kapeaa silkkinauhaa
Rei'itettyjä pakettikortteja

Ompelukoneen ja lankaa
Sakset
Nitojan

Tee näin:

Esivalmistelut:

Leikkaa kuitukankaasta noin 12 cm x 100 cm (koko kangaspakan leveys) suikaleita. Taita suikaleet pitkittäin kaksin kerroin, kiinnitä nuppineuloilla ja ompele suikaleet putkiloiksi. Ompele mahdollisimman läheltä kankaan reunaa. Siisti reunat tasaisiksi saksilla ja leikkaa putkilot noin 18 cm mittaisiksi paloiksi.

Leikkaa silkkinauha noin 25 cm mittaisiksi pätkiksi.

Tee se itse: Suloinen kiitoslahja

Taita putkilot poikittain kaksin kerroin ja täytä kumpikin puoli teepussin tapaan laventelin kukinnoilla. Varo, ettet täytä putkiloa liian täyteen. Taita pussukan yläreuna kapean silkkinauhan päälle niin, että silkkinauha mahtuu kulkemaan taitoksen alla. Nido taitos kiinni.

Kirjoita kortit valmiiksi. Korttiin voit tervehdyksen lisäksi liimata esimerkiksi päivänsankarin kuvan, ja kääntöpuolelle voit halutessasi lisätä ohjeet, mihin pussukkaa voi käyttää.

Tee se itse: Suloinen kiitoslahja

Pujota silkkinauhan toinen pää kortin reiän läpi ja solmi nauha rusetille. Viimeistele nauhan päät kauniiksi saksilla.

Ikimuistoisia juhlia!

Tee se itse
Samankaltaiset artikkelit

Vertaa kohteita