JM does not take responsibility for the translation
Auringonsillan esittelyasunto

Auringonsillan esittelyasunto

Vanhan Vuosaaren sydämeen rakentuu moderni terassitalomme Auringonsilta. Talon kalustettu esittelyasunto avattiin tammikuussa, pyysimme sisustussuunnittelija Tanja Tervakkoa avaamaan ajatuksiaan asunnon sisustusvalintojen takana.

1.2.2017


Auringonsillan esittelyasunto on tilava saunallinen neliö 86 m².

"Uuden esittelyasunnon sisustaminen alkaa asunnon pohjan tutkimisella. Mihin tarkoitukseen asunnon huoneet parhaiten soveltuisivat? Millainen tunnelma asunnossa on? Millä väreillä mitäkin huonetta lähtee kalustamaan? 

Jokaiseen esittelyasuntoon valitaan oma teemat ja värimaailma. JM:n Ruotsista lähettämät tyyliohjeistukset ovat innoittaja, joita vapaasti soveltaen asunto sisustetaan. Auringonsillan asunnon teemoiksi valittiin rehevyys ja kuviollisuus.

OLOHUONE

Arska pysty

Halusin olohuoneen seinälle sisustustauluiksi reheväkuvioista, hiukan retrohenkistä tapettia, jossa asuntoon toivottu värimaailma tulisi esille. Tapetin innoittamana tyyli muodostui kuin vahingossa retrohenkiseksi; petrolinvärinen sohva, mummon 50-luvun nojatuolit  ja sohvapöydät puuosineen lisäävät tätä tunnelmaa. Modernit sivupöydät raikastavat asetelmaa sopivasti. Vaalea matto kokoaa tummien kalusteiden muodostaman ryhmän yhtenäiseksi.

Arska keittiö

Ruokailutilaan toin tarkoituksella erilaisia sisustustyylejä. Puinen ruokapöytä on rouhea ja massiivinen, wieniläistuolit kevyitä ja messinkiset kristallikruunut ylellisiä. Yhtenevän värityksen ansiosta kaikki kuitenkin ovat sulassa sovussa. Näyttävä ruokailuryhmä muodostaa hauskan kontrastin vaalean, linjakkaan keittiön kanssa.

MAKUUHUONE

Arska makkari

Arska makkari2

Makuuhuoneen sisustus lähti liikkeelle viidakkomaisen reheväkuvioisista pussilakanoista. Lakanoiden sävyt toistuvat oliivinvihreissä yöpöydissä ja huoneen viherkasveissa. Muut tekstiilit on pidetty hillittyinä ja maanläheisinä. Pörröiset matot ja lampaantaljat pehmentävät huoneen ilmettä. Muhkeat tyynyt kutsuvat suloiseen uneen.

LAPSEN HUONE

Arska lapsen huone

Arska lapsen huone2

Sain inspiraation huoneen sisustukseen löytämästäni raidallisesta verhokankaasta. Työpöytä ja tuoli ovat malliltaan kevyitä ja tuovat ilmavuutta huoneeseen. Koska halusin tehdä selkeän tytön huoneen, valitsin tehosteväriksi pinkin. Pinkki voimistaa vihreää väriä ja ne toimivat vastaväreinä hyvin yhdessä. Lentoon pyrähtäneet paperiperhoset ovat helppo keino tuoda valkoisiin seiniin eloa.

TYÖHUONE

Arska työhuone

Arska työhuone2

Työhuoneen kapea mutta käytännöllinen työpöytä jättää tilan avaraksi. Huoneeseen mahtuu myös vierassänky, joka toimii tarvittaessa leposohvana. Kun sohvasängyn tyynyt ja matto ovat värikkäät, keventävät ilmavat valkoiset verhot huoneen ilmettä. Seinällä olevan taulun värit sointuvat tekstiileihin ja tammilattiaan.

WC JA SAUNA

Arska wc

JM:n kylpyhuoneet ovat vaaleita ja raikkaita. Toin tiloihin piristysruiskeeksi vihreitä tekstiileitä ja luonnonmateriaaleja.

Arska sauna

Saunaosastoon saa ylellistä kylpylätunnelmaa pehmeillä pyyhkeillä ja kylpytakeilla sekä viherkasveilla. Pyyhkeet voi laskostaa tai rullata kauniisti hyllyn tai tuolin päälle.

Vihreän ja sinisen sävyt, erilaiset kuviot, luonnonläheiset värit ja luonnonmateriaalit toistuvat koko asunnon sisustuksessa. Kaikkia huoneita yhdistävät viherkasvit ja kukat, joita sisustukseen toivottiin runsaasti. Lopputuloksesta tuli runsas ja rehevä, suoranainen keidas keskelle rakennustyömaata."

Sisustussuunnittelija Tanja Tervakko
Sisustus Mansardi
www.mansardi.fi

Kuvat: Niclas Warius
Kuvauksissa mukana myös kuvaajan tiikeribokseri Ines

Kotona Sisustusvinkit Makuuhuone Olohuone Keittiö Lastenhuone Työhuone Sisustus Kylpyhuone
Samankaltaiset artikkelit

Vertaa kohteita