JM does not take responsibility for the translation
TRENDIVÄREJÄ SISUSTUKSEEN LEMPEÄSTI

TRENDIVÄREJÄ SISUSTUKSEEN LEMPEÄSTI

Saimme Inspiraatioksi-sivuillemme vieraileviksi kirjoittajiksi Helsinkiläisen Proloque -sisustusliikkeen Noran ja Elsan. Trenditaiturit loivat meille kaksi syksyyn ja talveen sopivaa ihastuttavaa sävymaailmaa. Inspiroidu nyt sisustuksen trendeistä ja uppoudu upeiden kuvien maailmaan!

12.10.2017

Värit ovat palanneet sisustusmaailmaan ja se saa huokailemaan uusia trendivärejä lehtien sivuilta omaan kotiin. Mutta maalatko koko seinä vihreäksi vai aloittaako pienistä yksityiskohdista? Miten inspiroitua trendeistä olematta liian trendikäs?

Värit lisäävät kodikkuutta ja lämmöntuntua kotona, etenkin pohjoisen kylmän valon talvikautena. Niitä voi lisätä myös vähän kerrallaan, jos suuret väripinnat eivät tunnu omalta jutulta. Jos olo tuntuu epävarmalta, kannattaa valita murretumpi sävyvaihtoehto esimerkiksi maalivärejä vertaillessa. Inspiroidumme ajankohtaisista sävyistä  ja tavoista joilla väriä voi tuoda kotiin paitsi suurina elementteinä (maalit), myös pienempinä yksityiskohtina.

Rakensimme syksyyn kaksi värikarttaa: viileän sinisenvihreän sekä lämpimän puuterisen.

Värikartta 1: SININEN KOHTAA VIHREÄN

Proloque

Värit toimivat yllättävinäkin yhdistelminä ja sellainen on esimerkiksi mystisen musteensinisen ja kuusenvihreän liitto.  Tunnelmallisen syysillallisen voi toteuttaa vaikkapa kynttilöiden ja servettien väreillä leikittelemällä.
Kuvat: HAVI’S Oy 1829 Ab

Proloque

Värien käytössä kiinnostavaa tekee se, että yhdestä värisävystä käytetäänkin erilaisia voimakkuusasteita. Rauhallisemman sävyn valitseminen seinäväriksi on usein turvallisempi vaihtoehto kuin puhtaan ja kirkkaan mutta lopputulosta voi terävöittää vaikkapa voimakkaalla yksityiskohdalla. Tummempi, harmaaseen taittuva vihreä on yksi trendikkäimmistä seinäväreistä johon monet muut värit sointuvat kauniisti. Voimakkaan vihreää väriä saattaa löytyä kotoa ihan entuudestaankin: trendikkäiden viherkasvien väri on jo luonnostaan ihan täydellinen.
Tapettikuosit värikartassa: Morris & Co. / LAURITZON’S

Proloque

Sametti on syksyn ajankohtainen sisustuskangas. Rohkean vihreä torkkuhuopa piristää rauhallista taustasävyä. 
Kuva: Lapuan Kankurit

Proloque

Voiko metallisävyjä käyttää liikaa? Ei, kunhan kokonaisuutta rauhoittaa pehmeillä sävyillä sekä rustiikkisilla pinnoilla kuten puulla.
Kuva: Morris & Co. / LAURITZON’S

Värikartta 2: PUNERTAVAA PEHMEYTTÄ

Proloque

Ei aina harmaata! Punertava värikartta on pehmeän puuterinen ja hiekan sävyt sopivat tähän täydellisesti. Juuri oikea, hieman aprikoosiin taittuva hämyinen vaaleanpunainen on täydellinen seinäväri. Jotta sisustuksesta ei tule liian makeaa kannattaa sävyä terävöittää ruskealla tai vaikkapa viininpunaisella.
Tapettikuosit värikartassa: Cole & Son ja Morris & Co. / LAURITZON’S

Proloque

Puuterisen herkkä sisustus voi syntyä myös luonnon omilla väreillä. Puu ja kivet kaikissa väreissä luovat erilaisia pintoja sekä värimaailmoja. Eri puusävyjen yhdistämistä ei tarvitse pelätä.
Kuva: Morris&Co. / LAURITZON’S

Proloque

Metallisävyt kuten kupari ja messinki terävöittävät ja tekevät lopputuloksesta modernilla tavalla pehmeän.
Kuvat: HAVI’S Oy 1829 Ab

Proloque

Herätä tila eloon ja tuo trendivärejä omaan kotiin lempeästi kukilla ja kasveilla. Tärkeintä on rentous ja luonnollisuus: tiukasti sidotun puketin sijaan valitse luonnollisuus myös kukissa. Muutamakin kauniisti aseteltu oksa riittää.
Kuva: WILD THINGS HELSINKI 

ProloqueKirjoittajat ovat suunnittelijoita, trendianalyytikkoja ja yrittäjiä

Kuva: PROLOQUE / Väinö Toppinen

 

 

 

Proloque shop on Helsingin Iso-Roobertinkadulla sijaitseva sisustusiike, joka on täynnä yllätyksellisiä sisustusesineitä, ylellisiä tuoksukynttilöitä, paperitavaraa ja aina jotakin uutta hurmaavaa, jota et tiennyt tarvitsevasi, mutta jota ilman et voisi enää kuvitella eläväsi. Suosittelemme tutustumaan!

Täältä löydät Proloquen:

Proloque shop: Iso Roobertinkatu 9, Helsinki
Facebook: Proloque
Instagram: @proloqueshop

Kotona Sisustusvinkit Makuuhuone Olohuone Keittiö Sisustus
Samankaltaiset artikkelit

Vertaa kohteita